Kosaram
Regisztráció
Címsor díszitőelem

Így készül

Címsor díszitőelem
Image

Boraink Kézműves borok. Ugyanúgy, mint a szőlőben kézműves módon dolgozunk a pincében is. Minden egyes borfajtára külön figyelünk, nem siettetjük a bor fejlődését külön technológiai beavatkozásokkal. Kivárjuk az idejét a fejtéseknek, igényük szerint iskolázzuk minden borunkat.

Míg több borunkat alaposan kiérleljük, addig az üde fajtáknál fő célunk a könnyed, vidám, még a szőlőre emlékeztető illatok és zamatok megőrzése. Évről-évre igyekszünk többet tanulni a körülöttünk változóban levő természettől, hogy jó válaszokat adjunk az új időjárás kihívásaira és boraink még szebbek legyenek.

Szőlőtermelő és borkészítési munkánkban fenntartjuk Csopak XX. századi múltjának fehérboros tradícióit. Ugyan akkor bátran nyitunk a mediterrán terroir adta vörösboros lehetőségek felé, ahogy XIX. századi őseink is tették, amikor e területen még több kékszőlő termett, mint fehér.

Érlelésre kisméretű magyar és francia hordókat használunk. A magyar hordókat azzal a céggel készíttettük, amelyik a néhány év előtti hordóversenyen az első 12 helyezésből hármat megszerezve, abszolút győztes lett.  A zempléni tölgyből készült, több évig napon, esőn, szélben, fagyban érlelt dongájú hordók méltó közreműködők a szépen érlelt illatok és zamatok kialakulásában. A kisméretű ászokhordós érlelést követően értékelünk minden bort, majd a kiválasztott tételeket összefejtve egybeérleljük őket. Ez a módi különösen a több borfajtából készített cuvée-nél nagyon fontos.

Friss hírek

Kedves Vendégeink, A pestiek ne feledjék, szombaton a Corinthiában is találkozhatnak két borunkkal, ahol illusztris társaságban…

Közeleg az év végi, karácsonyi céges összejövetelek ideje. Bizonyára Önnek is fontos, hogy kollégáival méltó módon, méltó helyen…

Kiemelt boraink

Termék fotó
Minőségi száraz fehérbor
2.300 FT
Termék fotó
Száraz fehérbor
3.450 FT
Termék fotó
Félszáraz fehérbor
2.500 FT